Arrangementstips

Nissemarsj i nisseklær

En nissemarsj med deltakere utkledd som nisser setter en ekstra spiss på turen og blir et festlig førjulsinnslag i lokalmiljøet. Det går an å lage nisseluer av f.eks. filt eller krepp-papir.

Aktiviser barna før turen

 

La barna delta i forberedelsene til turen. Last ned vår plakat. De eldste barna kan gjerne få øve seg på å skrive ved å fylle ut plakater. Last også ned våre maler for løypemerking og annen julepynt. Her kan barna fargelegge og klippe ut. Skriv ut på tykt papir og følg bruksanvisning for å lage ferdige merkebånd. Merkene kan gi ekstra motivasjon på turen når barna skal finne igjen sitt eget merkebånd. 

Nissemarsjmedaljen er populær

Nissemarsjmedaljen med rødt bånd til å henge rundt halsen koster kr 35,- og bør være premie til alle som deltar i marsjen. En Nissemarsj er vanligvis på 3 km, men arrangøren må tilpasse lengden etter alderen på barna og de lokale forhold. Pass på at løypen er tilpasset slik at funksjonshemmede får være med. NB! Bestill i dag – vi starter med 6.000 medaljer, men lageret kan gå tomt.

 

Nissemarsj sprer glede

 

Nissemarsjen kan bli en flott førjulsaktivitet i lokalmiljøet. Med barn utkledd som nisser på tur vil barnehagen, være med og spre glede. 

De som kan besøke ulike institusjoner, kan legge turen innom disse for å la beboerne ta del i aktiviteten i barnehagen. I dagens koronasituasjon, kan det å synge julesang utenfor vinduet være et godt alternativ. Møtet mellom barn og eldre eller funksjonshemmede gir barn kunnskap om andre mennesker. Gjennom noen få innslag fra barns side, skapes det gode relasjoner og barna er med på å spre glede til andre. Avslutt gjerne turen med nissegrøt, eller bålkos ute. Kanskje kommer nissen på besøk også?  Lykke til og god tur!